De Brouwerij

De plek waar de brouwmeester zijn kunsten vertoond

De Corviri Brouwerij is een micro brouwerij die huisvest in de kelder van het Paviljoen Appelbergen in Glimmen. De maximale brouwcapaciteit bedraagt op dit moment 100 liter.

De brouwmeester, Niek Hartman, is ooit uit passie thuis in de schuur begonnen met het hobbymatig brouwen van bier. Na vele positieve reacties heeft hij besloten de brouwerij te openen om meer mensen van het bier te kunnen laten genieten. De Corviri Brouwerij is officieel geopend op 17 april 2015.

De naam van de brouwerij is afkomstig van de latijnse vertaling van het woord Hartman, de naam van de eigenaar. Cor betekent hart in het latijns en viri is mannen.

Het bier is onder andere verkrijgbaar bij het Paviljoen Appelbergen. Voor alle verkooppunten kun je hier terecht. Neem contact op voor meer informatie.

Corviri is ook lid van Craft. Craft bestaat sinds 2003 en is sindsdien uitgegroeid tot het grootste samenwerkingsverband van bierbrouwerijen (met en zonder eigen ketels) van Nederland. De ruim 140 leden zijn allen ondernemers die zich bezighouden met de ontwikkeling, productie en verkoop van bier naar eigen receptuur. Craft biedt een platform voor overleg en uitwisseling van kennis en ervaring.